ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Відкриття обласного дозвільного центру
Відкриття обласного дозвільного центру


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Древній Галич бере участь у всеукраїнському конкурсі «7 чудес України»

05.10.2016
13:45
Всі новини
З ініціативи Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» цьогоріч проводиться п’ятий етап всеукраїнської акції «7 чудес України» в номінації «7 чудес України: історичні міста та містечка». Не випадково, за підсумками голосувань, місто Галич стало фіналістом вищеназваного етапу – воно багате не тільки своєю історією, а славиться архітектурними пам’ятками.

Враховуючи роль міста Галича, яке свого часу було столицею Галицько-Волинського князівства, та Галицької землі в державотворчих процесах України, 4 листопада 1994 року було створено Національний заповідник «Давній Галич» у межах історичного ареалу середньовічного міста. Тут, майже на 80 кв. км, знаходяться пам’ятки загальнодержавного та світового значення.

Так, єдиним і найстарішим зі збережених храмів Галицько-Волинського князівства є церква святого Пантелеймона, котра заснована в 1194 році. В теперішній час монументальна хрестобанна церква зі зразками вишуканого білокам'яного різьблення і численними рисунками та графіті на стінах, є діючою церквою УГКЦ.

Не менш вагоме значення має церква Різдва Христового, котра збудована в середині XIV століття. Особливістю храму є те, що вона не має західного входу. На церковному подвір’ї розміщений оригінальний макет «Святині Галича», на якому зображено п’ятнадцять храмів Галича у відповідному масштабі.

Не можливо оминути увагою музей історії Галича, експозиція якого розповідає про долітописний та княжий періоди історії міста. Тут знаходиться Галичина могила – курган, де розміщені макет човна, сокири, зброя та інші речі.

Ще однією особливістю міста є єдиний на Україні музей караїмської історії та культури, який знаходиться в помешканні галицьких караїмів. Побуваючи тут, завдяки цілому ряду фото, документальних матеріалів та особистих речей, відвідувачі мають змогу ознайомитися з релігійними та культурними традиціями караїмів.

Варто зазначити, що у березні 1998 року Галич увійшов в Асоціацію малих і середніх міст України, а у вересні того ж року відбулося святкування 1100-літнього ювілею міста. З 2001 року Галич - член Асоціації міст західного регіону з розвитку туризму і ремесел.

Для того, щоб віддати свій голос за представника Івано-Франківщини потрібно перейти за посиланням http://7chudes.in.ua/opytuvannya-2016 /. Голосування триватиме до 7 листапада, підведення підсумків відбудеться 9 числа того ж місяця.

Після оголошення результатів акції, оргкомітет бере на себе зобов’язання протягом наступного року з метою популяризації фіналістів акції підготувати та випустити про них фільми, а також виготовити різноманітну поліграфічну продукцію.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження