ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Експерт: Восени впадуть ціни на нерухомість в середмісті Івано-Франківська

01.08.2016
14:55
Всі новини
Ціни на первинну нерухомість в Івано-Франківську за останній рік знизилися настільки, що вийшли майже на один рівень з цінами в передмісті.
 
 
Тому акцент в продажах знову переміщається безпосередньо на столицю Прикарпаття. Це означає падіння продажів в приміських ЖК і підвищення там конкурентної боротьби за клієнта, пише Побудовано ІФ.
 

Протягом останніх кількох років будівництво за межами Івано-Франківська набирає обертів, забудовувати приміські села почали активніше. У 1 кварталі 2016 року, за даними компанії UTG,бсяг прийнятого в експлуатацію житла в Україні склав 1,8 млн.м2, збільшившись відносно 1 кварталу 2015 року на 218,6 тис.м2 або на + 13,5% у відносному вираженні (без урахування АРК та м.Севастополь). Більш 55,6% загального обсягу житла в січні-березні 2016 року було введено в Івано-Франківську та області.

 

Така висока активність будівництва не означає появу відповідного числа платоспроможних покупців. І девелопери і аналітики визнають, що конкуренція в цьому сегменті загострилася. При цьому вони полярно оцінюють ступінь загострення і її наслідки.

«Продажі в приміських новобудовах йдуть дуже погано», - ділиться спостереженнями експерт із нерухомості Ярослав Цуканов. «Якщо найближчим часом забудовники, які працюють в передмісті, не зроблять якісь кардинальні кроки, то вже восени може початися колапс», - упевнений глава ради Експертної міжгалузевої асоціації України Анатолій Топал. Посилаючись на різні оцінки ринку, він розповідає, що близько 25-30% приміських будівництв мають ознаки будівельної піраміди.

 

За спостереженнями Аекспертів, зараз вектор покупок переміщається до Івано-Франківська, де істотно просіли ціни на вторинне житло, в зв'язку з чим ціни на економ-житло міста і околиць практично зрівнялися. 

 

Попит на нерухомість в передмісті зростає, оскільки покупці розглядають її не лише як нове, більш комфортне і доступне житло, але і як інвестицію, і як спосіб заощадження коштів, тобто як альтернативу банкам. 

 

У чому сходяться і девелопери, і аналітики, і ріелтори, це в тому, що конкуренція загострюється. «Значна кількість нової пропозиції, заявленого до введення в другій половині 2016 року, в умовах обмеженої платоспроможності населення буде посилювати надалі конкуренцію за покупця», - каже Ольга Юдіна заступник керівника департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG.

 

Але ось з приводу методів конкурентної боротьби думки знову дещо розходяться. За прогнозами експертів в умовах, що склалися забудовники будуть змушені знижувати вартість житла або ж створювати додаткову купівельну цінність за рахунок місця розташування, наявності концепції, сучасної інженерії, інфраструктури і послуг, адже на даний момент покупці первинки в передмісті вже насамперед звертають увагу на локацію і доступність ЖК, а також на його якість і наявність інфраструктури.

Незважаючи на тенденцію до поліпшення якості, яка б означала подорожчання будівництва, можна говорити і про іншу, паралельну тенденцію. Багато забудовників борються за клієнта гривнею, прямо або приховано знижуючи ціни на квартири. Підвищення цін відбувалося в тих об'єктах, які виходили на етап завершення будівництва. Дешевшали ті проекти, якість яких була невисокою і які тільки за рахунок зниження цін можуть розраховувати на покупців.

 

"В ситуації, коли рівень попиту тисне ціни вниз, а на самих забудовників тисне зростання цін на будматеріали, частина з них почала викручуватися з ситуації, знижуючи якість об'єктів. Зараз йдуть лобові зіткнення між відділами продажів забудовників і реалізаторами з боку постачальників, тому що, знову ж таки, одним потрібно продати, а іншим потрібні гроші. Цю ситуацію потрібно вирішувати, інакше восени можемо побачити падіння багатьох проектів і зупинку на невизначений термін багатьох будівництв", - упевнений Анатолій Топал, голова ради Експертної міжгалузевої асоціації України.



Версія для друку

Коментарі:


Автор: Delores 10 Серпня 2016, 2:59
Of the panoply of website I've pored over this has the most veyaritc. http://zhnpaqplrw.com [url=http://xfqsceyksqz.com]xfqsceyksqz[/url] [link=http://jdgwxdvltp.com]jdgwxdvltp[/link]

Автор: Pebbles 09 Серпня 2016, 17:42
I aparicepte you taking to time to contribute That's very helpful.

Автор: Isabelle 09 Серпня 2016, 8:28
That's a smart way of looinkg at the world. http://hhcybu.com [url=http://ypjgxzmm.com]ypjgxzmm[/url] [link=http://kesvvr.com]kesvvr[/link]

Автор: Stew 08 Серпня 2016, 16:40
Life is short, and this article saved valbluae time on this Earth.

Автор: Gytha 08 Серпня 2016, 9:21
Thanks, I’ve just been searching for information apoetximaprly this topic for a long time and yours is the best I have discovered till now. But, what in regards to the bottom line? Are you positive in regards to the supply?

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження