ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Хто вони - претенденти на посаду головного міліціонера Прикарпаття?

11.04.2014
14:25
Всі новини
Восьмеро кандидатів вирішили взяти участь у конкурсі на посаду начальника УМВС України в Івано-Франківській області.

Про це йдеться на офіційному сайті МВС. 

«Бліц-Інфо» зібрав основні факти з біографій 8 осіб, котрі захотіли взяти участь у конкурсі на посаду начальника УМВС України в Івано-Франківській області. Про декотрих вдалося знайти лише поверхову інформацію. Про деякі прізвища в Інтернеті взагалі ні слова. Однак є і претенденти, чиї історії з життєпису досить популярні. Тож, до вашої уваги короткі біографії претендентів на місце начальника УМВС.

1. Василь Ільницький. Генерал-майор. Родом із села Розточки, за 20 км від м. Долини. Як вдалося дізнатися з інтернет-форумів, Василь Ільницький був першим із правоохоронців, хто закликав міліцію перейти на бік народу з трибуни Майдану в 2004 році. Потім працював начальником Львівського обласного управління пенітенціарної служби до відставки у 2010 році. В жодних корупційних діяннях за час служби не був помічений. Нещодавно брав участь у конкурсі на посаду начальника ГУМВС України у Львівській області.

2. Михайло Кушнірик. 45 років, проживає в Івано-Франківську. Полковник міліції, на сьогодні - начальник управління громадської безпеки Управління МВС України в Івано-Франківській області.

3. Сергій Піддубний. Ще у березні була велика ймовірність, що у крісло головного міліціонера Прикарпаття може сісти Сергій Піддубний, колишній начальник рівненської міліції. Бунт майданівців не забарився – не місцевий, люстрацію не проходив.

Кажуть, що самого Піддубного холодний прийом не зупинив. Мало того, 23 березня, обговорюючи на Координаційній раді стосунки влади і Правого сектору, він назвав Олександра Музичка (відомого більше як Сашко Білий) злочинцем і сказав, що того треба знищити. А через кілька днів Музичка вбили.

Сергій Піддубний родом із смт. Клевань Рівненської області. В органах внутрішніх справ із 1985 року. У 2004-2005 роках Піддубний був начальником управління з організації взаємодії Державної податкової адміністрації в Івано-Франківській області.

З квітня до жовтня 2005 року – начальник управління внутрішньої безпеки з оперативного обслуговування органів і підрозділів внутрішніх справ Львівської області Департаменту внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС України.

З 2005-2007 рр. очолював УМВС України у Рівненській області, а призначив його на цю посаду Юрій Луценко, який тоді очолював МВС.

В «особистій справі» Сергія Піддубного виділяється протистояння 2006 року з тодішнім головою Рівненської ОДА Василем Червонієм, який домагався від Луценка звільнення Піддубного. Підставою було те, що міліціонери вилучали у розповсюджувачів-членів УНП друковану продукцію про нібито факт скоєння ДТП новообраним головою Рівненської обласної ради Олександром Данильчуком одразу після заступлення на цю посаду.

Депутат з фракції УНП Сергій Олексіюк тоді зауважив, що, за його даними, є підстави вважати головного міліціонера Рівненщини «корумпованим начальником, який перетворив міліцію на політичну жандармерію». Але Піддубному таки вдалося «пережити» конфлікт і залишитися тоді на посаді.

Так само непохитно втримався він у кріслі й після того, як Василь Цушко у 2006 році очолив МВС замість Юрія Луценка. Подейкують, що за Піддубного заступився заступник голови СБУ Геннадій Москаль. І саме він рекомендував Юрію Луценку замінити Піддубним Григорія Зарічнюка, якому допікав голова Рівненської ОДА Василь Червоній.

Тим паче, що Москаль добре знав ситуацію у рівненській міліції. Він влітку 2005-го після перевірки кримінального сектору склав рапорт на звільнення В’ячеслава Чайки, призначеного першим заступником начальника обласної міліції за наполяганням Василя Червонія. Цим спробував полегшити становище Зарічнюка, але той все одно не витримав натиску губернатора. Тоді Геннадій Москаль рекомендував міністру замінити його на Сергія Піддубного, який прославився гучними розслідуваннями на Львівщині.

4. Володимир Лемчак. Полковник міліції, свого часу був керівником Богородчанського райвідділу міліції, Івано-Франківського міськвідділу внутрішніх справ, остання посада – начальник управління внутрішньої безпеки МВС України.

5. Ярослав Манжелей. Полковник міліції. У лютому на засідання Громадської ради при УМВС в Івано-Франківської області прийняли рішення щодо затвердження Громадської ради при УМВС в області як єдиного контролюючого та координуючого органу щодо охорони громадського порядку та безпеки громадян. Цим же рішенням представника Всеукраїнського об’єднання «Голос» (позапартійна ГО, що підтримує про європейський курс) Манжелея Ярослава призначено координатором міліції громадської безпеки та громадських формувань щодо охорони громадського порядку на території Івано-Франківської області.

6. Ігор Сав’юк. У його професійній біографії – служба в органах внутрішніх справ понад 30 років. Тривалий час працював слідчим, згодом – керівником кримінальної міліції прикарпатського УМВС.

7. Андрій Рогалевич. Полковник міліції, начальник сектору боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми Управління МВС України в Івано-Франківській області.

Починав свою кар’єру з експерта Косівського РВВС в 1991 році. З червня 2005-го по серпень 2008-го працював начальником Верховинського РВ УМВС і в.о. начальника Косівського РВ УМВС.

З серпня 2008 року по червень 2010 року Андрій Андрій Рогалевич обіймав посаду начальника відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ УМВС України в Івано-Франківській обл.

8. Василь Христін. Оперативний працівник УБОХ УМВС України в Івано-Франкіській області. Жодної керівної посади до цього часу не займав.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження