30 Листопада 2020    джерело:     розділ: Суспільство
На Прикарпатті шукають кандидатів на медичний “Оскар”

На Прикарпатті розпочався відкритий конкурсний відбір на присудження відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден святого Пантелеймона» і «Медаль святого Пантелеймона».

Про це повідомив голова регіональної експертної ради з відбору претендентів на таку відзнаку, доцент Івано-Франківського національного медичного університету Іван Мельник, пише Івано-Франківська ОДА.

У 2021 році відзнака «Орден святого Пантелеймона» присуджуватиметься у шести номінаціях: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник» (медсестра, фельдшер, акушерка, санітар), «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я», «Взірець служіння суспільству», «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров'я України».

Відзнака «Медаль святого Пантелеймона» присуджується молодим медикам до 35 років. У 2021 році буде три номінації: «За лікарське мистецтво», «За турботу і ласку до хворого», «За наукові розробки в медицині».

Визначення претендентів на орден і медаль святого Пантелеймона проводиться за поданням трудових колективів медичних закладів, громадських організацій сфери охорони здоров’я, об’єднань пацієнтів, релігійних організацій. Прийом документів кандидатів регіональна рада уже розпочала, триватиме він до кінця лютого.

Традиційно відзнаку вручають 9 серпня у день Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.