18 Березня 2020    джерело:     розділ: Всі новини
В Івано-Франківську призупинять роботу громадського транспорту

В обласному центрі Прикарпаття зупинять роботу громадського транспорту.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 18 березня, на засіданні комісії ТБ і НС, пише Фіртка.

Відтак, з 00:00 години 18 березня в Івано-Франківську не курсуватиме комунальний та приватний транспорт. Повністю припиняє рух і тролейбус №4, який сполучає Івано-Франківськ і Ямницю. 

"Сьогодні наша медична система не готова до прийняття великої кількості пацієнтів. У нас чудові медики, рятують людей, але не можна перестрибнути те, що сьогодні катастрофічно не вистачає  засобів захисту. Вночі зупиняємо повністю транспорт. Вчора третина магазинів і закладів не закрилися. Людей велика кількість у місті, зокрема на зупинках. Ми не живемо у Китаї чи Італії, де громадяни чітко дотримуються карантину. Наші люди халатно до цього відносяться. Якщо не буде нікого на вулицях, то магазини закриються. Ми мусимо вживати таких кардинальних заходів. Зупинка транспорту частково зупинить потік людей", - говорить міський голова Руслан Марцінків.

Крім того, мешканців закликають користуватися тільки офіційною інформацією і не поширювати фейки.

"Також треба два автомобілі, які будуть їздити по місту та інформувати містян", - додав міський голова. 

Підприємцям і надалі рекомендують обмежити роботу працівників - організувати позмінну роботу або віддалену у режимі реального часу, онлайн. 

Нагадаємо, Кабінет Міністрів запровадив карантин в Україні з 12 березня по 3 квітня. З 12.00 год 18 березня в Україні припиняються залізничні, авіаційні, автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а з 17 березня зупиняється робота метро у містах.

Так, з 12 березня на території Івано-Франківської ОТГ обмежили навчальний процес у школах і ПТУ, а також в дошкільних та позашкільних закладах.

Крім цього обмежили проведення масових заходів у закритих приміщеннях, це стосується концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.