12 Лютого 2020    джерело:     розділ: Всі новини
У Чернієві відкрили ЦНАП

У селі Черніїв відкрили територіальне відділення Центру надання адміністративних послуг. Зараз це найбільше село Івано-Франківської ОТГ, саме тому воно стало першим, де з’явився ЦНАП.

Староста села Черніїв Богдан Грейда назвав це відкриття історичною подією. Адже тепер вже не треба нікуди їхати, просто прийти та скористатися послугами, які пропонує Центр.

«Особливістю територіального центру є те, що адміністративні послуги максимально наближені до людей. Це ті, які стосуються зняття та реєстрації місця проживання, різні довідки, архітектурні питання та видача свідоцтво про народження. Крім того, можна оформити картку іванофранківця чи проголосувати за проекти «Бюджету участі». Загалом понад 200 послуг», – зазначив керівник ЦНАПу Івано-Франківська Богдан Питель.

В подальшому послуг у Центрі ставатиме більше. Важливий напрямок для розвитку є надання соціальних послуг: оформлення різних допомог та оформлення субсидій. За словами Богдана Пителя, ведеться активна робота над проектом «Соціальна громада», щоб всі документи оформлялися працівником ЦНАПу на місці і тоді вже направлялися у соцзахист того чи іншого району.

Також вже є домовленість, що у центрі також буде представник центру зайнятості, який надаватиме всю інформацію щодо роботи структури.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.