06 Лютого 2020    джерело:     розділ: Всі новини
Марцінків підтримав створення приватних дитячих садків

6 лютого відбулась зустріч міського голови Руслана Марцінківа з директорами приватних садочків міста Івано-Франківська.

Обговорювали питання ліцензування, працевлаштування працівників, а також харчування у закладах, адже комплекс усіх питань – це велика відповідальність для керівника.

У приватних садках батьків приваблюють сучасніші програми навчання (зокрема, іноземним мовам), заняття для розвитку, індивідуальний підхід до кожної дитини, невеликі групи, підвищена безпека та здорове харчування. Головні вимоги – підготувати дитину до школи, всебічно розкрити її таланти та здібності, а також забезпечити догляд, який повністю відповідає сучасним вимогам.

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що на сьогоднішній день Івано-Франківськ має відчутну проблему з нестачею дитячих садочків, але вибір все одно є. Приватна освіта для нашого міста – це реальна альтернатива, і вирішення проблеми.

«Від конкуренції народжується істина. Ми хочемо, щоб приватні садочки розвивались, ми зацікавлені у збільшенні послуг, які надаються садочками. Ми зацікавлені в здоровій конкуренції і в розвитку приватної освіти», – підсумовує Руслан Марцінків.

Вартість перебування дитини в у приватному дитсадку залежить від місця його розташування, оскільки в неї закладено витрати на оренду приміщення. А ще – від професіоналізму персоналу, різноманіття додаткових занять і стану приміщення, де знаходиться садочок.

«Ми готові допомагати, давати поради та полегшувати процес отримання ліцензії. Ми хочемо співпрацювати і готові прийняти у склад освітніх закладів департаменту» – коментує заступниця директора департаменту освіти Наталя Микула.



Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.