26 Лютого 2019    джерело:     розділ: Всі новини
ІФНТУНГ отримає понад 10 мільйонів євро на енергоефективність від Європейського інвестиційного банку

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу пройшов відбір у ІІ етапі проекту "Вища освіта України" й один з перших ЗВО України отримає кошти від Європейського інвестиційного банку на реалізацію запропонованого проекту з поліпшення енергоефективності.

З метою сприяння залученню коштів для здійснення заходів з підвищення енергоефективності будівель державних університетів, пов'язаних з освітнім процесом, Україна, Європейський інвестиційний банк та Північна екологічна фінансова корпорація оголосили проект "Вища освіта України". Його основна ціль – приведення галузі вищої освіти в Україні до світових стандартів енергоефективності та запровадження освіти для сталого розвитку.

Оцінювання заявок від ЗВО на участь у конкурсі здійснювалось незалежними консультаційними компаніями CES clean solutions та iC consulenten Ukraine на основі відповідних критеріїв прийнятності університетів та відбору й оцінки проектів.

Відзначимо, що ІФНТУНГ готувався до участі в проекті, пройшов жорсткі критерії прийнятності, а також відбору та оцінки проектів. Зокрема, тут прорахували:

  • якість енергетичних аудитів;
  • очікувану економію енергії (мінімальний рівень – 20% економії витрат);
  • якість та деталізованість інвестиційної програми (чітка визначеність обсягів інвестицій, строків виконання робіт та їх впливу на енергоефективність);
  • зобов'язання та спроможність забезпечити стійку експлуатацію та підтримку інвестицій (системи управління енергією та будівлями та менеджмент енерговитрат);
  • технічний та організаційний потенціал для планування, контролю та реалізації інвестиційного проекту;
  • наявність реалізованих минулих інвестиційних програм.

Загальна вартість другої фази фінансування для ЗВО України – 79 млн євро, з них університет очікує отримати 10, 3 млн євро.

 



Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.