27 Листопада 2018    джерело:     розділ: Всі новини
Прикарпатським медикам боргують 50 мільйонів зарплати

Сьогодні, 27 листопада в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про розподіл медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами голови комісії, свободівця Манолія Піцуряка, якщо на бюджетній комісії приймуть питання розподілу субвенції, то вже до кінця тижня медики зможуть отримати свою зарплату.

Директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ірина Мацькевич зауважила, що мова йде про розподіл 52 мільйонів медичної субвенції з державного бюджету та 20 мільйонів додаткової субвенції. Наразі заборгованість складає 50 мільйонів.

«На час надходження цих коштів у нас була заборгованість за серпень – вересень – 20 мільйонів. Також за жовтень ми закрили заборгованість 36 мільйонів. Майже всі місцевим бюджетам та бюджетам ОТГ дали призначення на листопад. Всі знають, що на початок року у нас незабезпеченість заробітніми платами складала 500 тисяч гривень», - зауважила Мацькевич.

За її словами, завдяки розподілу освітньої субвенції дасть можливість забезпечити освітян забезпечити зарплатнею. Окрім того, завдяки розподілу резерву 8,8 мільйонів на райони, до кінця року заборгованість бюджетникам складе 136 мільйонів, з них по медичній галузі – 32 мільйони.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.