12 Вересня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
На Прикарпатті 63 безробітних стали підприємцями

З початкуроку кількість осіб, працевлаштованих за сприяння Івано-Франківської обласної служби зайнятості, становила 27,5 тисячі.

На нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю на оплату єдиного внеску працевлаштовано 641 безробітного. За сприяння служби зайнятості 63 безробітних стали підприємцями, отримавши виплату допомоги по безробіттю одноразово на відкриття власної справи, інформує Фіртка із посиланням на прес-службу установи.

Професійне навчання за направленням служби зайнятості проходили 4,4 тис. безробітних, до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 7,9 тис. осіб.

Станом на 1 вересня кількість зареєстрованих безробітних становила 8,9 тис. осіб, з яких 7,8 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю у серпні 2018 року становив 2326 грн. (у серпні 2017 року – 1819 грн).

«На ринку праці і надалі залишається ряд проблемних питань, зокрема, професійно-кваліфікаційні диспропорції та територіальна розбалансованість попиту та пропозиції робочої сили; невідповідність сфери професійної освіти потребам ринку праці; низька якість робочих місць, що має негативний вплив на функціонування ринку праці та зменшення продуктивності праці; наявність тіньової зайнятості та нерегульованої трудової міграції», - зазначає директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.  

Розв'язанню даних проблем сприятиме професійна орієнтація молоді на робітничі професії, підвищення рівня підготовки конкурентоспроможних кадрів з-поміж дорослого населення, покращення умов праці на підприємствах та збільшення рівня заробітної плати, створення сприятливих податкових, інвестиційних, фінансово-кредитних та інших умов господарювання для підприємств сільської місцевості, підтримка розвитку підприємництва та самозайнятості.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.