12 Вересня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
До Рожнівської ОТГ приєдналося ще одне село

Рожнівська громада завершила процес приєднання ще однієї сільської ради. Ще одна громада очікуватиме на вибори.

Про це повідомляє Івано-Франківський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Рожнівська сільська громада завершила приєднання села Рибне. Після отримання висновку Івано-Франківської ОДА у Рожнівській сільській раді ОТГ та Рибненській сільській раді відбулись сесії, які офіційно затвердили рішення про приєднання. Також направлене клопотання до облдержадміністрації про звернення до ЦВК щодо призначення довиборів у сільську раду Рожнівської ОТГ. 

«Село Рибне за Перспективним планом було передбачене у складі Рожнівської громади. За рік, побачивши відчутні позитивні зміни у громаді, мешканці села зробили свідомий крок та виявили бажання приєднатись до ОТГ», – каже радник з питань децентралізації Івано-Франківського ЦРМС, створеного за підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, Максим Чопей (Maksym Chopey).

Він також додає, що з 2019 року вони матимуть спільний бюджет. Громада отримає додатковий фінансовий ресурс, більший обсяг інфраструктурної субвенції, яка розраховується від кількості сільського населення. А це дасть можливість забезпечити якісніші медичні, освітні та адміністративні послуги для мешканців приєднаної Рибненської сільської ради.
Тож невдовзі ще одна прикарпатська громада приєднається до когорти тих, хто очікує на призначення виборів в ОТГ.

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.