07 Березня 2018    джерело:     розділ: Суспільство
Сестра загиблого атовця з Прикарпаття пішла у поліцію

Про долю непересічних жінок, які поряд із чоловіками, стали на захист держави і її народу. Напередодні відзначення жіночого свята – Дня прав жінок і миру пропонуємо знайомство з поліцейською роти поліції особливого призначення «Івано-Франківськ» ГУНП в області - Надією Перепічкою.

Уже сам вибір служби у поліції для Надії був непростим рішенням. Свою службу з посади рядового тоді батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Івано-Франківськ» вона розпочала у 2015 році, майже через рік як при виході колони з Іловайська «гуманітарним коридором» загинув її рідний брат Олег Перепічка, інформує прес-служба Нацполіції в області.

Проте, постійні розповіді брата про службу в міліції, ще до початку антитерористичної операції, приваблювали дівчину. Їй подобалася професія правоохоронця. Закінчила вона місцевий коледж, де здобула фах юриста, а відтак і Харківську юридичну академію. Проте, пригадує Надія, не думала, що буде працювати у міліції, тим більше пліч-о-пліч із побратимами свого брата. Тож, пройшовши курси першопочаткової підготовки, дівчину як свою, рідну прийняли у підрозділі. Це вже потім, при знайомстві, вона буде згадувати розповіді брата про кожного з них і з подивом для себе відзначить, що не подумала би, що разом з ними одягне військову амуніцію та екіпірування і заступить на службу на блок постах на Донеччині та ходитиме у патрулювання.

Перші робочі будні запам’яталися дівчині з досить резонансної справи. Вона, у складі створених пошукових груп, у червні 2015 року, була направлена на пошуки зниклої неповнолітньої у Городенківському районі. Тоді понад три тижні тривали пошукові заходи 16-річної, яку зловмисники утримували у підвальному приміщенні. Ці емоції і переживання, каже нині сержант поліції, пам’ятає і досі. 
Про вибір професії вона ні разу не пошкодувала.

 http://www.blitz.if.ua/include/img/28661396_2070216876352275_1910190531571629590_n.jpg




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.