05 Березня 2018    джерело:     розділ: Суспільство
За останні два роки на заробітки виїхали понад 43 тисячі франківців

У розвитку малого бізнесу бачить перспективу для Івано-Франківська теперішня міська влада.
На презентації пілотного поверху проекту "Промприлад. Реновація" із перетворення непрацюючого промислового простору на такий, що генерує ідеї і розвиває виробництво, заступник міського голови Франківська Богдан Білик зазначив, що у розвитку нових форм економіки в місті роблять ставку на розвиток малого бізнесу, пише курс.

Наразі 49% підприємств у Франківську – це підприємства малого і середнього бізнесу, повідомив він.

"Дуже мало втілюється форм, які би стимулювали розвиток місцевого малого бізнесу. Тому ми говоримо про зміни в програмі залучення інвестицій в економіку міста. І на базі "Промприладу" – наразі пілотного проекту – будемо проводити заходи, спрямовані на розвиток малого підприємництва у Франківську", – сказав Богдан Білик.

За його словами, в 2016 році з Франківська виїхали 18 тисяч працездатного населення. В 2017 році подалися шукати роботу деінде 25 тисяч франківців.

"Цього року очікуємо ще більший відтік кадрів. Розуміємо, що треба створювати умови, щоби люди залишалися і йшли в бізнес. Шукаємо способи заохочувати людей займатися підприємництвом. А тих, хто в бізнесі, розвивати його", – зазначив заступник мера.

Богдан Білик повідомив, що Івано-Франківськ, на відміну від інших міст України, за підсумками минулого року має зростання економіки, є приріст у малому бізнесі. "У Франківську впродовж року зареєструвалося більше підприємств, аніж подали на ліквідацію", – додав Білик.

Він уважає, що виїзд на заробітки за кордон не є однозначно негативною тенденцією теперішнього часу. Оскільки франківці повернуться додому з грошима і бажанням відкрити власну справу. А гроші заробітчан і тепер допомагають розвиватися місту.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.