02 Березня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
Франківська облрада просить Верховну Раду та Кабмін залишити за Галичем статус районного центру

У процесі здійснення реформи адміністративно-територіального устрою необхідно зберегти статус міста Галича. Таке звернення обговорили депутати Івано-Франківської обласної ради сьогодні на сесійному засіданні.

За словами голови обласної ради Олександра Сича мова йде про символіку міста Галича, пише Фіртка.

Звернення облради зачитала депутат облради Оксана Тебешевська.

У ньому депутати просять залишити за містом статус районного центру, враховуючи велике державотворче та історичне значення Галича.

Депутат облради Роман Ткач поцікавився, чи цим рішенням навпаки не понизиться статус Галича.

«Ми не можемо прогнозувати, що буде далі, тому робимо перші кроки», - пояснила Тебешевська.

З словами О. Сича таким чином статус міста підвищиться - у випадку якщо буде три районні центри і один із них буде Галич.

«Ми говоримо про змінені межі району і ми не знаємо куди потрапить Галич», - пояснює депутат Тебешевська.

«Буде дуже шкода коли в процесі реформ доля Галича складеться гірше», - додав депутат Михайло Королик та закликав підтримати проект звернення.

«Якщо ми дійсно хочемо відстояти статус міста Галича нам потрібно це обдумати, провести дискусії», - зауважила депутат Ольга Галабала.

Крім того депутат зазначила, що законопроект 6636 лише створює механізми утворення районів.

«Сам цей законопроект, про який йдеться, не є наслідком того, що місто Галич втратить статус міста районного значення», - додала Галабала.

Депутат облради Ігор Дебенко зазначив, що підтримує текст звернення, та оскільки звертаються до ВР та Кабміну запропонував включити пункт щодо необхідного фінансування для відбудови Галича.

Втім депутат Роман Ткач зазначив, якщо кинути усе в одне рішення – нічого не пройде. Відтак пропонує пункт про фінансування на відновлення прописати окремим зверненням. Голова облради доручив підготувати таке окреме звернення на наступну сесію.

За звернення в такій редакції проголосували 64 обранці.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.