02 Березня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
Франківець намагався незаконно провезти в окупований Крим кухонне начиння

Житель Івано-Франківська намагався незаконно провезти до Криму близько 700 предметів кухонного начиння, повідомляє 2 березня прес-служба прикордонного управління ФСБ Росії по Криму.

«В результаті огляду виявлено ознаки наявності незадекларованих товарів. Зокрема, для реалізації на території Криму громадянин України віз товари кухонного призначення: терки, шинкування, ножі для чищення картоплі, нарізки сиру, піци, чебуреків », - йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, велику партію товарів виявили на пункті пропуску «Джанкой» на території включеного Криму, пише Крим.Реалії.

«При проходженні прикордонного контролю він заявив, що схованок і укриттів, а також вантажів і товарів, заборонених до ввезення в Росію, в мікроавтобусі марки Opel Vivaro немає. Разом з тим, нервову поведінку водія переконало співробітника прикордонного контролю в зворотному », - уточнили в прикордонуправлінні ФСБ Росії по Криму.

Автомобіль і виявлений товар передано співробітникам митного поста підконтрольної Кремлю Кримської митниці для прийняття правового рішення, уточнили в прес-службі.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом пролягла формально адміністративна, але фактично - справжній кордон. У Херсонській області на адмінграніце з Кримом працюють три контрольних пункту в'їзду / виїзду - «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.