01 Березня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
У МАУ розповіли, чому не реалізовують проект західного хаба у Франківську та Львові

"Міжнародні авіалінії України" не планують розвиток західноукраїнських аеропортів як хабів з огляду на те, що ні в однієї з повітряних гаваней, що розглядаються на цю роль, поки що немає достатніх передумов до цього.

За словами голови наглядової ради авіакомпанії Арона Майберга, хабів аеропортами могли б стати Львів та Івано-Франківськ, але у МАУ є причини сумніватися в доцільності розвитку транзитної моделі в них, пише ЦТС.

"Ми не реалізували проект західного хаба з кількох причин. Ми розглядали кілька варіантів: Івано-Франківськ та Львів. У Івано-Франківська є проблеми з інфраструктурою. Львів, нам здається, більше бачить себе як аеропорт, який буде розвиватися за моделлю point-to -point ", - пояснив Майберг.

За його словами, зараз немає впевненості в тому, що внутрішній ринок авіаперевезень буде розвиватися досить інтенсивно, тому компанія планує зробити ставку на аеропорт Бориспіль.

Проте, МАУ прокладе стежити за тенденціями розвитку ринку на Західній Україні і не виключає можливості переорієнтації на аеропорти цього регіону в майбутньому.

"Ми уважно продовжуємо за цим стежити. Західний регіон розвивається, в ньому досить велика кількість літаючого населення. На захід нам їх важко возити через Київ, це проти географії. Але ми будемо змушені знайти якесь рішення для того, щоб посилити нашу присутність в цих аеропортах ", - зазначив Майберг.

Нагадаємо, раніше в МАУ анонсували масштабне розширення географії польотів з України. Зокрема, в 2018 році з'являться рейси до Вінниці, Копенгаген, Каїр, Делі, Торонто і Санью.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.