09 Лютого 2018    джерело:     розділ: Всі новини
За рівнем формування ОТГ Івано-Франківщина посідає 13 місце в Україні

Про це говорили під час засідання регіональної робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад області.

Про стан добровільного об’єднання територіальних громад в Україні та Івано-Франківській області розповів радник Івано-Франківського відокремленого підрозділу установи Центр розвитку місцевого самоврядування Максим Чопей, який зауважив, що на даний час в державі вже створено 699 громад.

Із них 34 чекаю на рішення Центральної виборчої комісії про призначення перших виборів. Кількість жителів в ОТГ досягла шести мільйонів осіб. Таким чином, вже наявні 15 районів, в яких стовідсотково в ОТГ об’єдналися всі жителі. Максим Чопей зазначив, що за рівнем формування об’єднаних територіальних громад Івано-Франківщина посідає 13 місце серед інших областей.

Із пріоритетами просування реформи децентралізації на 2018 рік, особливостями формування субрегіонального рівня присутніх поінформував Юрій Ганущак. Своєю чергою, Руслан Панасюк  розповів про коригування Перспективного плану формування територіальних громад області.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.