09 Лютого 2018    джерело:     розділ: Культура
Міністр культури порадив сценаристам екранізувати книгу франківського письменника

Міністр культури Євген Нищук раз на місяць радить книжки, вистави, музику та кіно і пояснює, чому саме їх він обрав.

Варто зауважити, що в лютому Євген Нищук радить прочитати книгу франківського письменника Юрія Андруховича  "Коханці юстиції", пише Бліц-Інфо з посиланням на УП. Життя.

"Це роман, на який ми всі, без перебільшення, очікували близько 10 років, бо приблизно стільки не виходив "повний метр" нашого літературного патріарха Юрія Андруховича. І нова книга повністю виправдовує це чекання. "Коханців юстиції" я отримав з підписом від автора у подарунок до свого дня народження у грудні. Це було неймовірно приємно, бо я давній шанувальник творчості пана Юрія, в домашній бібліотеці маю не одну книгу. А його переклади! Навіть Шекспір мовою Андруховича звучить якось рідніше", - пояснює свій вибір Нищук.

Юрій Андрухович. "Коханці юстиції"

Міністр зізнається, що через надзвичайно напружений графік роботи на читання часу залишається небагато – лише пізно ввечері або ж в дорозі. 

"Коханці юстиції" – це історії реальних галицьких злочинців, які автор доповнює власними деталями: з кінематографічною точністю він оплітає життям світ навколо цих людей.

"Чесно вам зізнаюся, роман лише розпочав, але його ритм, майстерне слово просто захоплюють. Навіть цей текст писав, відволікаючись на книгу. "Коханців юстиції" – читати обов’язково! А сценаристам варто серйозно задуматись про екранізацію: на щастя, і державні кошти на це є, і українське кіно переживає нині свій стрімкий розвиток та реально завойовує серця українців", - підсумував Євген Нищук.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.