07 Лютого 2018    джерело:     розділ: Всі новини
В Микитинецькій школі замінили дах, що протікав більше десяти років

Школа в приміських Микитинцях нарешті отримала новий дах.

Підходять до завершення ремонтні роботи з заміни даху на микитинецькій школі. Перший корпус навчального закладу був введений в експлуатацію в 2000 році, решту - через два роки. Втім майже відразу в новій школі почалися проблеми з дахом, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як розповідає директор школи Василь Грабовецький, в закладі зараз навчається 257 учнів і відчувається ріст. Проте, саме приміщення потребувало термінового ремонту.

"Ця частина школи була накрита не бляхою, а шифером. Оскільки навчальний заклад здавався до двохтисячоліття від Різдва Христового, роботи проводились дуже швидкими темпами. І сталося так, що не все якісно зробили. Ця проблема не вирішувалась з 2006 року, відколи цей комплекс здали в експлуатацію. Коли був дощ, відразу починало текти", - жаліється очільник навчального закладу.

Щоб вирішити проблему, мешканці села звернулися до депутата облради від свого округу свободівця Ігоря Шевчука. Як зауважує голова обласної ради Олександр Сич, депутат постійно ставив питання заміни даху на засіданнях фракції, аж поки не добився свого.

"Ця школа один із сотень тих прикладів, які вказують, що депутат реально працює. В цій школі були проблеми з дахом. Протягом 2017 року за декілька траншів, сюди виділили майже мільйон триста тисяч гривень з обласного бюджету. Зрозуміло, що в цьому селі це не єдина проблема. Біля школи скоро відкриється дитсадок і потрібно озеленювати територію обох закладів. Треба робити майданчик зі штучним покриттям для школи. Зрозуміло, що відразу ми все не зробимо, але будемо працювати. Проте сьогодні ми бачимо красиву перекриту школу, що свідчить про роботу депутата", - наголосив очільник обласної ради.

У свою чергу сільський голова Микитинців Михайло Сіщук подякував за виділені кошти, адже самостійно село б не впоралося з таким об'єктом. 

"Зараз залишилось поміняти ринви, відтоки, підбити підсофітку і роботи будуть завершені. Також ми з сільського бюджету сприяємо, щоб школа поміняла вікна. Минулого року виділили на це 150 тисяч, а цьогоріч ще 300 тисяч. Окрім того, виділили 300 тисяч на внутрішній ремонт", - каже війт.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.