07 Лютого 2018    джерело:     розділ: Всі новини
На Прикарпатті хочуть упорядкувати поховання іноземних воїнів

Сьогодні, 7 лютого на засіданні комісії облради з питань євроінтеграції розглянули концепцію проекту «Велика Війна: поховання та історична пам'ять» для подання на конкурс Міжнародного Вишеградського фонду.

Зокрема, заступник начальника головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій, начальник управління туризму ОДА Наталія Гасюк, пояснила, що сьогодні не існує загальної інформації про похвання вояків Першої світової на території Прикарпаття, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"У нас є комунальне підприємство "Пам'ять", яке займається похованнями. Оскільки сьогодні відсутня інформація про поховання і стан цвинтарів, ми налагодили діалог з Угорщиною, Словаччиною, Польщею та іншими, вояки яких воювали на нашій території. Вони також зацікавлені у формуванні такої бази. Це дозволить людям знайти інформацію про загиблих родичів, зрозуміти стан зі станом поховань.Окрім того в рамках проекту пройде запланована конференція і створення карти поховань, залучення молоді через еко-акції",- пояснила чиновниця.

Зараз до проекту залучені п'ять організацій. В рамках проекту представники Прикарпаття поїдуть в сусідні країни де є поховання наших вояків, подивляться на стан поховань. 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.