05 Лютого 2018    джерело:     розділ: Всі новини
В Івано-Франківську хочуть підняти вартість години паркування

Сьогодні, 5 лютого, в Івано-Франківську відбулись громадські обговорення проекту рішення “Про тарифи на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів”.

Зокрема, у проекті рішення йдеться про підвищення вартості одної години паркування з 6 до 10 гривень за годину. Для учасників АТО ціна не зміниться та становитиме 3 гривні, а у першій паркувальній зоні біля Ратуші – також залишиться незмінною, 20 гривень за годину, пише гк.

Заступник начальника управління транспорту і зв’язку Андрій Гіглюк розповів, що новий тариф буде діяти на площі Привокзальна та на центральних вулицях міста.

Паркувальники розповідають, що збільшують тариф через зростання заробітньої платні, а також через утримування оператора паркувального майданчика, якому також потрібна заробітна плата.

“Я створюю підприємство, щоб отримувати прибуток, а на даному етапі це неможливо. Завантаженість паркувальних майданчиків сягає 57%, решту люди просто не платять гроші. Візьмемо навіть майданчик біля входу в “Пасаж”. Там навіть підходять, до людей та просять розплатитись, але люди не реагують”, – каже директор ПП “ЯркоІФ” Олександр Ярощук.

Окрім того, щодо паркування є пільги, зокрема для атовців та інвалідів.

“У нас встановлено 3 з 14 паркоматів, але є об’єдані майданчики, де немає можливості його встановити, тому там об’єднують паркомати. Також весь час намагаються їх поламати – запхати туди копійки або палички від кави, а ремонтуємо ми їх своїми коштами”, – каже Олександр Ярощук.

Надходження до місцевого бюджету від другої паркувальної зони становлять 400 тис. гривен на рік, а від третьої – 300 тисяч. Андрій Гіглюк каже, що підняття тарифів зможе привести до збільшення надходжень до бюджету на 15-20%.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.