02 Лютого 2018    джерело:     розділ: Всі новини
Інтернет-шахраї ошукали франківця на 21 тисячу гривень

До Івано-Франківського відділу поліції звернувся 24-річний місцевий мешканець, який повідомив, що невідома особа заволоділа його грошовими коштами в сумі 20 900 гривень.

В ході першочергових заходів правоохоронці з'ясували, що потерпілий мав на меті придбати автозапчастини через Інтернет-мережу. На одному із сайтів вибрав потрібний йому товар. Зателефонувавши за вказаним на сайті номером, узгодив ціну із нібито продавцем та перерахував вищевказану суму як передоплату на банківський рахунок шахрая, в результаті ні покупки не отримав, ні грошей не повернув. Після цього зв'язок з "продавцем" обірвався, передає Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Щоб не стати наступною жертвою шахраїв, поліцейські застерігають громадян не перераховувати гроші, поки не отримаєте замовлений товар, а в разі надходження сумнівної інформації, пов’язаної із необхідністю перерахунку грошей, звернутися до поліції за номером телефону "102".

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.