01 Лютого 2018    джерело:     розділ: Всі новини
Суд звільнив від покарання травматолога Снятинської ЦРЛ, який підробив лікарняний

Городенківський районний суд Івано-Франківської області виніс вирок лікарю-травматологу Снятинської ЦРЛ. Медик сфальшував лікарняний для місцевої мешканки, яка була за кордоном. Суд звільнив лікаря від покарання.
У серпні-вересні 2016 року лікар-травматолог Снятинської ЦРЛ кілька разів поспіль вносив завідомо неправдиві відомості у лікарняний жительки села Будилів Снятинського району – продовжував листок непрацездатності. Жінка у цей період перебувала за межами України. 

Відомо, що жінка на момент перебування за кордоном була на посаді кухарки Будилівського дошкільного навчального закладу (ДНЗ) ясла-садка "Золота рибка". Внаслідок підробленого лікарняного їй безпідставно було нараховано та виплачено бюджетні кошти через тимчасову непрацездатність у розмірі майже 800 гривень.

Лікар, який самовільно, без засідання лікарської консультаційної комісії, поставив підпис та завірив своєю печаткою "липовий" лікарняний, інформує “Галка”, свою провину визнав повністю.

І просив суд суворо його не карати, оскільки повністю відшкодував завдану шкоду державі. Також медик дав у суді обіцянку, що такого в подальшому не повториться.

Суд ухвалив визнати чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України та призначити йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 1 тисяча 700 гривень із позбавленням права обіймати посади, пов’язані із організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями у всіх медичних закладах України строком на один рік.

Однак, враховуючи те, що чоловік у всьому зізнався, допомагав слідству та відшкодував завдану державі шкоду, його звільнили від призначеного покарання.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.