03 Січня 2018    джерело:     розділ: Всі новини
Мешканка Прикарпаття ледь не до смерті побила сестру колишнього чоловіка

Рожнятівський районний суд засудив жінку, яка побила сестру колишнього чоловіка.

Як зазначається у матеріалах справи, обвинувачена 5 лютого 2016 року, приблизно о 10 годині перебуваючи за місцем свого проживання у приміщенні літньої кухні в селі Верхній Струтинь Рожнятівського району, під час побутового конфлікту побила сестру колишнього чоловіка. Жінка  умисно нанесла руками декілька ударів по голові та тулубу потерпілої, заподіявши їй тілесні ушкодження у вигляді косого перелому лівої скроневої кістки, який відповідно до висновку судово-медичної експертизи, відноситься до тяжких тілесних ушкоджень, небезпечних для життя в момент заподіяння, та синця в ділянці лівої руки, інформує Бліц-Інфо.

Обвинувачена своєї вини у вчиненні злочину не визнала, суду дала показання про те, що вона з потерпілою  протягом тривалого часу перебуває в неприязних з стосунках. Тож одного разу у них трапився черговий конфлікт, який тривав приблизно 5 хвилин.

«Потерпіла стала погрожувати, що вижене її з хати і зробить так, що вона буде лікті кусати. Свої словесні погрози потерпіла продовжила з коридору літньої кухні. Будучи ображеною на такі погрози вона, обвинувачена, підійшла до потерпілої, схопила її лівою рукою за волосся, трохи потягала і відпустила. Вважає, що вона не могла переламити потерпілій кістку, оскільки не наносила їй ударів, а тільки тягала за волосся», - йдеться у судовому рішенні.

Незважаючи на невизнання обвинуваченою своєї вини, її винуватість у вчиненні інкримінованого їй злочину повністю доказана показаннями потерпілої та свідків, даними, що містяться у висновку експертизи, іншими матеріалами кримінального провадження.

У підсумку суд визнав її винуватою та призначив покарання у виді п'яти років позбавлення волі. У відповідності до ст.75 КК України жінку від відбування призначеного покарання звільнили з іспитовим терміном два роки.

Окрім того, вона заплатить 30 тисяч гривень моральної шкоди та поверне п'ять тисяч гривень в рахунок відшкодування витрат по оплаті правової допомоги.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.