29 Грудня 2017    джерело:     розділ: Кримінал
Іванофранківця, підозрюваного у зґвалтуванні 14-літньої доньки, триматимуть під вартою

Івано-Франківський міський суд визначив міру запобіжного заходу іванофранківцю, підозрюваному у зґвалтуванні власної 14-літньої доньки.

 

Як стало відомо Фіртці, у закритому засіданні суддя Любомир Островський визначив міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на час проведення слідства без права внесення застави. Чоловіка триматимуть під вартою в Івано-Франківській установі виконання покарань № 12.

 

Ухвалу можна оскаржити в апеляційному порядку протягом 10 днів.

 

Нагадаємо, як повідомлялось раніше, 36 річного іванофранківця затримали за зґвалтування 14-літньої доньки.

 

Два тижні тому до поліції звернулася мешканка Івано-Франківська із заявою, щоб підозрює свого чоловіка, біологічного батька, у статевих зносинах з дівчинкою.

 

Судове засідання було закритим, оскільки потерпіла неповнолітня. Крім того мова йде про злочин проти статевої свободи та статевої недоторканості.

 

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 152 ККУ. (Зґвалтування неповнолітньої). Санкція статті передбачає покарання на термін від 7 до 12 років позбавлення волі.

 

Начальник ГУНП в області полковник поліції Віктор Шкутов розповів деякі деталі резонансної справи.

 

Віктор Шкутов повідомив, що до поліції звернулася мати неповнолітньої, мешканка обласного центру два тижні тому, з приводу того, що її чоловік, біологічний батько їхньої чотирнадцятирічної дочки, вступає в статеві зносини з нею.

 

Відповідно правоохоронцями було зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст.156 (Розбещення неповнолітньої) Кримінального кодексу України.

 

«Ще в ході розпочатого кримінального провадження нами було проведено відповідні негласні слідчі дії і цей факт нами був установлений та задокументований. Про сім'ю хочу сказати, що це благополучна сім’я, у шлюбі проживають 15 років, батьки працюючі з відповідним достатком на будь-яких профілактичних обліках у правоохоронних органах не перебували до будь-якої відповідальності не притягувалися. Ззовні це була звичайна нормальна сім’я, у якій двоє дітей – малолітній хлопець і неповнолітня дівчина. Зі слів потерпілої, ці стосунки тривають близько року. Визначена кваліфікація дій підозрюваного і зареєстрована ч.3 ст.152 ККУ (Згвалтування неповнолітньої). Тілесних ушкоджень батько дитині не завдавав, але просто морально і психологічно тиснув на неї, це запідозрила мама, враховуючи поведінку дівчини і звернулася до нас, а ми належним чином задокументували цей злочин», - розповів Віктор Шкутов.

 

З потерпілою зараз спілкуються психологи. У кримінальному провадженні призначено ряд експертиз. Вина підозрюваного підтверджується протоколом огляду місця події, показами потерпілої та показами свідка.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.