28 Грудня 2017    джерело:     розділ: Кримінал
У Надвірній засудили чотирьох бандитів, які спалили автобус та вимагали з перевізників по 50 євро за

Днями Надвірнянський районний суд виніс вирок чотирьом учасникам банди, що вимагала від мешканців селища Ланчин, які займаються міжнародними перевезеннями, 500 євро разового платежу та 50 євро за кожен наступний рейс.

Восени 2016 року четверо чоловіків, дізнавшись, що мешканець селища Ланчин Надвірнянського району займається міжнародними перевезеннями, вирішили отримати з нього плату за кожен рейс. За це обіцяли не перешкоджати його бізнесу, пише курс.

Отримавши відмову від водія та погрози звернутися до правоохоронців із заявою про вимагання, один із зловмисників взявся його залякати та 29 листопада 2016 року спалив маршрутний автобус "Мерседес Бенц 316", який стояв на подвір’ї потерпілого. Фахівці оцінили збитки у 780 000 гривень.

У грудні 2016 року четверо бандитів на пункті пропуску "Шегині" зустрілися зі ще одним мешканцем Ланчина, який також займався міжнародними перевезеннями. Вони вимагали у нього 500 євро за неперешкоджання роботі та по 50 євро за кожен рейс. Перевізник, сприйнявши погрози злочинців, погодився на їхню пропозицію. Про такі умови роботи він мав повідомити ще одного перевізника. Той чоловік теж погодився на умови бандитів.

21 грудня 2016 року четверо зловмисників у селі Зимна Вода Львівської області зустрілися з двома водіями, які того дня їхали за кордон. Під погрозами водії передали вимагачам 100 євро та 3000 грн.

У суді четверо обвинувачених визнали свою провину.

Суд визнав чоловіків винними. Зловмиснику, який спалив автобус перевізника, призначив 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.

Ще двоє вимагачів отримали штраф по 34 тисячі гривень. Останній отримав 1,5 року арешту, проте був звільнений від покарання на підставі п. "в" ст. 1 Закону України "Про амністію у 2016 році".

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.