27 Грудня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
Світлодіодну арку на "стометрівці" встановлять безкоштовно, як подарунок місту

Результат тендеру оскаржив один із учасників, однак, місто без яскравої ілюмінації не залишиться, обіцяють у КП "Міськсвітло".

Як повідомлялося раніше, КП "Івано-Франківськміськсвітло" оголосило тендер з очікуваною вартістю 3 млн грн на встановлення на пішохідній частині вулиці Незалежності світлодіодної арки, яка мала складатися із 46 променів. Найменшу цінову пропозицію запропонувао ПП "Ялинка України" -  2 985 000 млн грн.  На сайті ProZorro опублікували повідомлення про намір укласти договір з переможцем, пише КУРС.

Втім, інший учасник - ТОВ "Люм'єр Україна" – 8 грудня оскаржив до Антимонопольного комітету протокол щодо визнання ПП "Ялинки України" переможцем. Скаржник вважає, що замовник, оголошуючи тендер, вказав технічні вимоги, підлаштовані під одного учасника, та обмежив коло потенційних учасників торгів.

Також ТОВ "Люм'єр Україна" вказав у скарзі на те, що переможець торгів ПП "Ялинка України" надав на якісні характеристики товару недійсні сертифікати, термін дії яких закінчився.

Адміністративна колегія АМК з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель прийняла скаргу до розгляду в тій частині, що технічні вимоги предмету закупівлі були підлаштовані під одного учасника. Розгляд скарги призначили на 27 грудня.

Але вже 22 грудня тендерний комітет відмінив відкриті торги із закупівлі світлодіодної арки "у зв’язку з відсутністю подальшої потреби в закупівлі". Адже через скаргу у АМК до 25 грудня, як було передбачено тендерною документацією, арку змонтувати не встигли. 

Втім, це не означає, що обіцяної мерією світлової атракції у місті не буде. Як повідомив у коментарі КУРСу директор КП "Івано-Франківськміськсвітло" Віктор Синишин, підприємство "Ялинки України" звернулося до міського голови Руслана Марцінківа з пропозицією встановити у Франківську на час новорічно-різдвяних свят світлодіодну арку безкоштовно - в якості подарунка місту і заодно реклами власної продукції. Можливо, у майбутньому місто таки викупить арку. 

"Сподіваюся, ми таки встигнемо змонтувати конструкцію ще до Нового року", - зазначив Віктор Синишин.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.