21 Грудня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
За добу шахраї ошукали трьох прикарпатців на понад 68 тисяч гривень

Минулої доби, 20 грудня, до відділів Нацполіції в Івано-Франківській області звернулось троє громадян, які стали жертвами шахрайства.

Так вчора, до Галицького відділення поліції звернувся 40-річний мешканець одного із сіл району. Чоловік повідомив про те, що невідома особа шахрайським способом заволоділа його грошовими коштами у сумі 22 000 гривень, які він перерахував за покупку міні-трактора через Інтернет мережу. Гроші потерпілий перерахував на банківську карточку, а замовлення так і не отримав, повідомляє прес-служба ГУ НП в області.

Інше повідомлення до Івано-Франківського відділу поліції надійшло від 55-річного мешканця одного із сіл Рожнятівського району. Як з’ясувалося напередодні до нього на мобільний телефон зателефонував невідомець, який представився працівником служби безпеки одного із місцевих банків. Під час спілкування з потерпілим, зловмисник увійшов у довіру і шахрайським шляхом, під приводом заблокування карточки, бо нібито хтось намагався вчинити перерахунок коштів з його карточки, дізнався інформацію даних картки потерпілого, після чого заволодів його грошовими коштами в сумі близько 25 900 гривень.

Наступною жертвою шахрайських дій став 29-річний франківчанин, який повідомив про те, що його ошукали на 20 000 гривень. Як з’ясувалося, потерпілий через Інтернет мережу на сайті «ОЛХ» вирішив придбати 19 абонементів на відпочинок в ГЛК “Буковель”. Чоловік зателефонував продавцеві та узгодив умови купівлі. Після чого перерахував грошові кошти на банківський рахунок псевдо продавцеві і хотів передзвонити, щоб сказати йому про це, але зв’язок з ним був відсутній. Зрозумівши, що його обдурили, чоловік звернулася за допомогою в поліцію.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

У поліції закликають громадян бути уважними і обережними при купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет, отриманні смс-повідомлень типу: «Ваш банківський рахунок заблоковано» та спілкуванні із невідомими особами, які намагаються отримати конфіденційну інформацію про реквізити ваших банківських карток чи нібито «вирішують» питання про уникнення кримінальної відповідальності родичів, які потрапили в ДТП чи іншу неприємну ситуацію.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.