21 Грудня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
Верховинський нацпарк планують розширити на 5,5 тисяч гектарів

У вересні цього року, під час робочої поїздки на Прикарпаття Президента України Петра Порошенка, відбулася нарада щодо удосконалення державної політики у сфері лісового та мисливського господарства.

Опісля, за доручення голови ОДА Олега Гончарука, в облдержадміністрації оновлено склад робочої групи, яка займається питанням розширення меж національних природних парків області.
 

Сьогодні під керівництвом першого заступника голови ОДА Марії Савки відбулося засідання робочої групи щодо збільшення території Верховинського національного природного парку, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Під час наради присутні обговорили можливості збільшення території, що суттєво вплине на збереження біотичного і ландшафтного різноманіття області.

Як зазначалося, українським товариством охорони птахів, разом із науковими співробітниками національних природних парків області запропоновано розширення національних природних парків за рахунок ділянок пралісів та старовікових лісів. Мінприроди України схвалено клопотання Українського товариства охорони птахів та видано експертні висновки стосовно розширення національного природного парку "Верховинський" на площу 11675,9 га за рахунок приєднання земель лісового фонду ДП "Верховинське лісове господарство" (площа парку на сьогодні 12022,9 га); альтернативна пропозиція Національного природного парку "Верховинський" – за рахунок прибережних захисних смуг основних річок та полонин на площу 5734,6 га в межах Верховинського району Івано-Франківської області.

За підсумками наради прийнято рішення опрацьовувати можливості розширення меж Верховинського природного парку на 5,5 тисяч га.

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.