20 Грудня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
Наступного року для чотирьох шкіл Калуша закуплять комп’ютерні класи

У 2018 році на поповнення матеріально-технічної бази освітніх закладах міста спрямують 850 тис. гривень. З них 50 тис. гривень буде спрямовано на дошкільні навчальні заклади, решту 800 тис. гривень – на школи.

 

За словами начальника управління освіти Калуської міської ради Ірини Люклян, більша частина коштів – 450 тис. гривень піде на закупівлю чотирьох комп’ютерних класів для шкіл міста, інформують "Вікна".

 

Три класи на 10+1 комп’ютер куплять за 100 тис. гривень кожен і один 15+1 комп’ютер – за 150 тис. гривень. Потреба у нових комп’ютерних класах виникла у зв’язку з тим, що діти вивчають інформатику з другого класу, тому тих класів, які школи вже мають, критично не вистачає для повноцінного забезпечення навчального процесу. Цього року у Калуші закупили два комп’ютерні класи – для ЗОШ №№3 і 10, які є найбільшими і де проблема була найбільш гострою.

 

Решту 350 тис. гривень буде розподілено між усіма школами для оснащення класів, які з 1 вересня 2018 року прийматимуть першокласників. Це буде перший набір дітей, які навчатимуться за стандартами нової української школи.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.