15 Грудня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
Міст на Пасічну здорожчав майже вдвічі

Триває засідання 17 сесії Івано-Франківської міської ради. Депутати затвердили бюджет Івано-Франківська на 2018 рік.

 

Цікаво, що в проекті бюджету здорожчало будівництво на Пасічну. В колонках «загальний обсяг фінансування будівництва» і «всього видатків на завершення будівництва об’єкту на майбутні роки» чомусь позначено вже 212 мільйонів, в той час, як за результатами тендеру, міст коштує 120 мільйонів гривень.

 

Депутат міської ради від УКРОПу Віталій Мерінов поцікавився, в яку суму таки  обійдеться місту будівництво.

Начальник фінуправління Вікторія Сусаніна підтвердила, що загальна вартість моста обійдеться у 212 мільйонів. 

 

Виявилося, що тендер, який провели цього року по будівництву моста передбачає витрати у розмірі 120 мільйонів тільки на роботи у 2018 році. Натомість загальний обсяг фінансування будівництва об'єкту в бюджеті на 2018 рік закладений у розмірі 212 мільйонів.

 

Нагадаємо, як писала Фіртка ремонт моста на Пасічну мали розпочати ще наприкінці жовтня. 

 

Переможцем аукціону стала київська фірма «Мостобудівельний загін №112», яка запропонувала ціну в 120 мільйонів грн. Її пов'язують з екс-регіоналом Продивусом. Під час Євромайдану Продивус підтримував політику Віктора Януковича і голосував за «диктаторські закони», а згодом передбачливо вийшов з фракції "Партії регіонів". До нового складу парламенту в 2014 році балотуватися не став.

 

За попередніми даними, спорудження цього об’єкта планують завершити до вересня 2019 року. Будівельні роботи запланували у три етапи: будівництво транспортної розв’язки на Надрічній; будівництво вулиці Хіміків; зведення самого моста.

 

Нещодавно голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації підписав розпорядження "Про затвердження проектної документації на будівництво моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв'язки в районі вул. Хіміків – Надрічна в Івано-Франківську". Як йдеться у розпорядженні, документацію розробляла фірма "Львівський будівельний холдинг". Згідно документу, довжина моста складе 324 метри. На мості передбачено дві смуги руху по 3,75 метри кожна. Тривалість будівництва - 25 місяців.

 

Сама ж проектно-кошторисна документація будівництва моста коштувала Франківську 602,9 тис грн., ще 97,6 тис. заплатили за експертизу проекту.

 

А тим часом франківці вже обрали для мосту назву. Для цього на сайті міської ради створили спеціальне голосування. Понад 50 % опитаних підтримали назву – «Галицький».

 

Нагадаємо, для початку будівельних робіт місто має 50 млн гривень. Камінь під будівництво нового моста заклали ще у травні минулого року.

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.