15 Грудня 2017    джерело:     розділ: Економіка
В наступному році бюджет Прикарпаття збільшиться на понад два мільярди

Сьогодні, 15 грудня під час спільного засідання комісій обласної ради з питань учасників АТО та з питань депутатської діяльності, етики і регламенту розглянули питання про бюджет на наступний рік.

За словами директора департаменту фінансів ОДА Ірини Мацькевич, протягом трьох останніх днів відбувалися наради щодо проекту бюджету, пише бліц інфо.

"Фінансовий ресурс в порівнянні з минулим роком збільшився на 2,2 мільярди і складе 9,5 млрд. Зокрема бюджет поповнився рентними платежами за видобуток корисних ресурсів. Що ж стосується видатків, то підвищать зарплату і прожитковий мінімум. Збільшились освітня та медична субвенція. Окрім того 8,2 мільйони гривень ми маємо на придбання житла для сиріт. Також позитивним є отримання 278 мільйонів гривень дорожнього фонду. Ці кошти підуть на ремонт місцевих доріг",- каже Мацькевич.

Також фінансист запевнила, що на наступний рік захищені статті (зарплата і енергоносії) отримають повне фінансування.

"Цього року на фінансування обласного бюджету переходять чотири коледжі області. Також ми заклали 14 мільйонів на закупівлю шкільних автобусів і ще з Кабміну планують виділити 22 мільйони. Так ми зможемо купити 22 автобуси",- прозвітувала Мацькевич.

Також на наступний рік програма захисту учасників АТО буде збільшена на 2 мільйони гривень. Окрім того з вільного залишку в першому півріччі на програму виділять ще додаткові кошти.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.