12 Грудня 2017    джерело:     розділ: Суспільство
Студентка медичного коледжу перемогла на обласному етапі Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика

7 грудня відбувся другий, обласний, етап XVIII Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. Перемогу серед студентів коледжів Прикарпаття здобула студентка другого курсу 30-ї групи медичного коледжу Івано-Франківського національного медичного університету Тетяна Лукаш.

Перший етап конкурсу відбувся в листопаді. Завдяки перемозі на ньому Тетяна Лукаш здобула право представляти медичний коледж на обласному етапі. Студентку до важливого випробування готувала викладач кафедри мовознавства Роксолана Сеньків, інформує прес-служба ІФНМУ.

"До конкурсу ми готувалися досить напружено, опрацювали багато літератури, – розповідає Роксолана Сеньків. – Завдання на конкурсі були досить різноманітні. Це і редагування тексту, і добір відповідників до іншомовних слів, і написання твору, і багато інших. Студенти мали показати і знання мови, і свої творчі здібності. Якби не бажання самої Тетяни, її старанність і наполегливість, нам не вдалося б досягти такого результату. Ця перемога є результатом великої роботи".

Попереду в переможниці Всеукраїнський етап міжнародного конкурсу, який запланований на лютий. У травні Тетяна Лукаш здобула третє місце на обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з хімії.

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.