08 Грудня 2017    джерело:     розділ: Суспільство
«Давній Галич» розбудують за два мільйони гривень

У п’ятницю, 8 грудня, Івано-Франківська обласна рада затвердила цільову програму «Відродження Галича як давньої столиці України» на 2017-2021 роки.

Як повідомив начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак, орієнтовні обсяги фінансування програми – 2 млн 690 тис гривень, пише репортер.

«Це дасть можливість розвивати туристично-рекреаційну привабливість давнього Галича, що сприятиме соціально-економічному прогресу місцевих територіальних громад, – каже Федорак. – Через історико-культурні, археологічні, архітектурні та сакральні пам’ятки давнього Галича, ми зможемо популяризувати українську історію та культуру».

У рамках програми передбачається створення пішохідно-велосипедного маршруту для прогулянок, який з’єднає центр Галича і Старостинський замок. Він дозволить мешканцям та гостям міста мати доступний та короткий шлях до замку.

Маршрут буде забрукований, облаштований для повної зручності пішоходів та велосипедистів. Він стане частиною великого велосипедного кільця, що з’єднає всі історико-архітектурні об’єкти давнього Галича.

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.