08 Грудня 2017    джерело:     розділ: Всі новини
Активісти розповіли, скільки фірми франківських депутатів заробили через Prozorro

Сьогодні, 8 грудня в Івано-Франківську презентували результати антикорупційних розслідувань, які здійснювались у рамках проекту «Прозорі декларації – запорука добробуту!».

Виконавчий директор «Центру громадського моніторингу та досліджень» Юрій Кузько зазначив, що активісти проаналізували декларації, дослідили компанії та структури, до яких мають відношення депутати та чиновники Івано-Франківської міської ради і з’ясували скільки ж вони заробляють через систему ProZorro, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«На основі аналізу ми сформували зведені таблиці прихованих інтересів. Невдовзі їх складуть у карту. В першу чергу проаналізували декларації депутатів, їхніх родичів та тих, з ким вони проживають. Загалом було укладено договорів на понад 91 млн грн», - зауважив Кузько.

За його словами, «найуспішнішим» виявилось ТОВ «БК Структура», яке займається будівництвом житлових та нежитлових приміщень і  належить депутату Івано-Франківської міської ради від БПП Степану Руднянину. За 2017 рік компанія тричі брала участь у відкритих торгах, підписала один договір за переговорною процедурою та уклала 14 угод за процедурою звітування. Загальна сума укладених договорів – 88 582 218,09 грн. Також добре «заробили» на торгах через систему Prozorro Стефан Магас (Батьківщина) - ТзОВ “Карпаттеплосервіс” отримало замовлень на 1 060 722,46 грн, Олександра Федорук (Самопоміч) - ТОВ «ЮТІМ» уклало 6 договорів за процедурою звітування на загальну суму 105 500 грн. та ТОВ «ЙОЛО Корпорейшин» - 7 451,64 грн.), Микола Ковальчук (БПП) - ТОВ “ОМК ІНВЕСТ”  заробило через систему ProZorro  24 301,05 грн.).

«Насправді ситуація не така плачевна, як ми думали», - наголошує активіст.

Окрім того активісти промонітори закупівлі структурних підрозділів міськради. Там було виявлено два порушення. Зокрема, департамент житлової, комунальної політики та благоустрою купив бурильно-кранову установку. На цій закупівлі через формальні помилки департамент відхилив найнижчу пропозицію та обрав переможцем дорожчу на 170 тисяч гривень. Друга порушення було виявлено під час закупівель КП «Міськосвітло», вони неправомірно визначили переможця. 

Активіст зазначає, що на аналіз декларацій ті моніторинг Prozorro пішло пішло три місяці.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.