10 Листопада 2017    джерело:     розділ: Всі новини
На Прикарпатті будують лісові дороги

Будівництво нових лісових доріг дає змогу забезпечити процеси лісокористування, можливість активного відновлення та охорони лісу, виконання протипожежних заходів, доступ до віддалених ділянок, де є необхідність заготівлі перестиглого лісу, на місці якого шляхом природного поновлення і посадки лісових культур виростає молодий ліс.
Також це полегшує умови проживання місцевого населення, пересування на лісових дорогах відвідувачів лісу – туристів, збирачів грибів і ягід.

До прикладу, у Гринявському лісгоспі з 2010 по 2017 рік збудували та здали в експлуатацію 29 км лісових автомобільних доріг, 15 мостів загальною довжиною 158 м, 139 м підпірних стінок, провели поточний ремонт 46 км наявних доріг. У цьому році лісівники збудували 3 км доріг у Гостівецькому лісництві та відремонтували 24 км лісових доріг.

Головний інженер лісгоспу П. Петросаняк роз’яснює: «Будівництво нових лісових доріг здійснюється не долинними ходами вздовж русел гірських потоків, як вони прокладались раніше, а згідно з сучасними європейськими вимогами – по схилу гори». Це означає, що термін їх експлуатації буде значно довшим і ефективнішим.

Загалом у поточному році підприємствами обласного управління лісового та мисливського господарства заплановано збудувати та капітально відремонтувати 63 км лісових автомобільних доріг. На жовтень 2017 року збудовано 39 км земельного полотна та облаштовано 27 км доріг. Капітально відремонтовано 25 км лісових доріг.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.