07 Листопада 2017    джерело:     розділ: Всі новини
У Франківську судять екс-начальника департаменту військової поліції Міноборони Грузії

Сьогодні, 7 листопада в Івано-Франківському апеляційному суді розглянули апеляцію щодо зміни запобіжного заходу грузинському екс-посадовцю Мегісу Кардаві.
 
 
Як відомо, колишнього грузинського чиновника затримали на Прикарпатті на початку листопада. Він кілька років перебував у міжнародному розшуку Інтерполу, пише Бліц. У Грузії йому грозить до 30 років ув'язнення, адже Кардаву обвинувачуть у вчиненні цілої низки важких злочинів.

 

 

Галицький суд визначив йому міру запобіжного заходу - 40 днів перебування під вартою, або до запиту з Грузії про екстрадицію.

 

До зали суду прибули прокурор та адвокат Кардаві Михайло Лотоцький. Натомість Мегіс Кардава залишився в СІЗО. Захисник пояснив, що екс-посадовець боїться за своє життя.

 

Вважає, що на нього можуть вчинити замах спецслужби РФ чи Грузії. Або ж криміналітет Грузії, з яким він боровся коли перебував на посаді. Тож просив розглядати апеляцію без нього, в режимі відеоконференції. Втім, без зображення самого Кардаві.

 

Прокурор не заперечувала, тож колегія суддів порадившись на місці, вирішила дозволи розгляд апеляції у такому режимі.

 

Слід зауважити, засідання проходить за участі двох перекладачів - спочатку один перекладає на російську, а потім інший - з російської на грузинську.

 

Як відомо, колишній начальник департаменту військової поліції Міноборони Грузії Мегіс Кардава затриманий при в'їзді на територію України в Івано-Франківській області.



Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.