27 Жовтня 2016    джерело:     розділ: Всі новини
Після об’єднання бюджет Долинської ОТГ становитиме 230 млн грн

У потенційній Долинській ОТГ відбулася робоча зустріч голів усіх населених пунктів, які до неї належать, з метою обговорення утворення цієї громади.

У заході в рамках акції «Децентралізаційний марафон» взяли участь регіональні консультанти з юридичних і бюджетних питань(проект «ПУЛЬС», який впроваджує Асоціація міст України за підтримки USAID) Марія Баран та Юрій Стефанчук й координатор обласного Офісу реформ Руслан Панасюк.

Нагадаємо, що відповідно до перспективного плану формування територіальних громад Івано-Франківської області до потенційної Долинської ОТГ належать місто Долина, села Релеїв, Велика Тур’я, Гериня, Гошів, Грабів, Крива, Княжолука, Лоп’янка, Мала Тур’я, Надіїв, Новичка, Оболоння, Підбережжя, Рахиня, Раків, Солуків, Діброва, Якубів, Тростянець, Слобода-Долинська, Тяпче і Яворів.

За словами Юрія Стефанчука, Долинська ОТГ – це велика громада, у 23- х населених пунктах якої проживає понад 51 тис. осіб. «Торік загальний бюджет усіх населених пунктів, які належать до потенційної Долинської ОТГ, становив 47 млн. грн. – зазначив Юрій Стефанчук. – А після об’єднання  Долинської ОТГ становитиме 230 млн. грн., з яких власні надходження – 115 млн. грн. Це одна із громад, яка після об’єднання не братиме базової дотації від держави з огляду на достатній бюджет, оскільки тут є можливість не лише покривати видатки, а й забезпечувати соціально-економічний розвиток і належним чином наближати послуги до людей». 

Руслан Панасюк звернув увагу, що місто Долина, яке стане центром Долинської ОТГ, нині має необхідні передумови для забезпечення розвитку усіх населених пунктів, які ввійдуть до складу об’єднаної громади. «Долина нині вже має досвід організації роботи, вибудувану структуру управління, належну інфраструктуру, добру ґрантову історію тощо. Долинська ОТГ  може стати однією з кращих, які буде утворено на карті Прикарпаття», – наголосив Руслан Панасюк .




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.