22 Квітня 2015    джерело:     розділ: Всі новини
На Прикарпатті аналізуватимуть стан надання кардіологічної допомоги

У рамках Всеукраїнського проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф» до Івано-Франківщини завітав головний позаштатний спеціаліст МОЗ України за спеціальністю «Хірургія серця і магістральних судин у дорослих» доктор медичних наук Костянтин Руденко та команда фахівців Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. Амосова та Інституту педіатрії акушерства і гінекології.

Перебуваючи в області, делегація  презентуватиме Всеукраїнський  проект, ознайомиться зі станом надання кардіологічної та кардіохірургічної допомоги  у медичних закладах регіону, а також  читатиме лекції  для  студентів медичних закладів та проведе первинні медичні  огляди  дітей і дорослих.

Спілкуючись із заступником голови облдержадміністрації  Ігорем Пасічняком та директором департаменту охорони здоров`я ОДА Романом Мельником, Костянтин Руденко зазначив, що відсутність єдиної державної програми, яка би сприяла вирішенню проблемних питань  у кардіохірургії, спричинила   різке зростання смертності від захворювань серцево-судинної системи, яке спостерігається протягом останніх шести років. Така тенденція, за словами спеціаліста МОЗ України, стала передумовою до започаткування і розробки Всеукраїнського проекту  «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф».

Зі свого боку Ігор Пасічняк запевнив, що обласною державною адміністрацією здійснюються комплексний підхід  у вирішенні даної проблеми, а саме надання висококваліфікованої та доступної медичної допомоги в сфері кардіохірургії та кардіології.

Під час зустрічі Костянтин Руденко висловив сподівання на створення в Івано-Франківську електрофізіологічного центру, адже  в області успішно реалізується  програма  лікування гострого інфаркту, яка існує лише у кількох регіонах країни. Окрім того, зважаючи на результати  роботи кваліфікованих фахівців в кардіохірургії, доречним для Прикарпаття було би і функціонування відкритої хірургії на серці, адже більше вісімдесяти відсотків смертей в області спричинені серцево-судинними захворюваннями. 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.