16 Березня 2015    джерело:     розділ: Кадр дня
Франківські активісти показали, якими можуть бути велодоріжки на Галицькій (фото)

Спільнота "Вело-Франківськ" презентує на громадське обговорення відкореговану і вдосконалену візуалізацію проекту "Велосипедна Галицька".

"Це наше бачення того, яку конфігурацію могла б мати велодоріжка, що її заплановано прокласти цього року з Пасічної до центру.  Роботу ми розпочали ще минулого літа, і за цей час неодноразово вносили зміни до проекту. І тим не менше, треба розуміти що це далеко не остаточний варіант. Якісь зміни точно будуть, а от чи будуть вони позитивними - це вже питання", йдеться у повідомленні велоспільноти .

У своїй роботі, як розповідають активісти, вони були обмежені лише конфігурацією проїжджої частини (нам дали зрозуміти, що дорогу не будуть звужувати задля зручності велосипедистів), і розумінням того, що ми ду-у-у-уже обмежені у фінансах.
Разом з тим було бажання зробити дійсно зручну для велосипедистів доріжку, не створюючи, водночас, незручностей для пішоходів. Тут слід наголосити, що за нашими амбітними планами, облаштування велодоріжки повинно потягнути за собою повну реставрацію тротуарів і організацію безбар'єрного середовища на всій протяжності вулиці з урахуванням потреб маломобільних груп населення, до яких окрім колясочників ми відносимо і матусь з візочками, дітей на роликах і велосипедах, людей похилого віку тощо.

Розпочнемо від перехрестя з вулицею Горбачевського (район АС-2). На разі там проходить пішохідна доріжка, і є вдосталь місця, щоб переосмислити цей простір


001



Можна все оновити і розширити:
002

Рухаємось в сторону великого перехрестя:
003

Якщо у когось виникає питання, чому це тротуар проектується ближче до дороги, ніж велодоріжка - то ось Вам відповідь: він уже там є, і на ньому стоять електроопори. На велодоріжці ж не може бути електроопор, тому саме таке рішення:
004

 

До Вашої уваги візуалізація проекту длугої частини велодоріжки на вул.Галицькій.

Загальний вигляд:
IMG_6688a

Початок біля парку Воїнів-Інтернаціоналістів:
001




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.