12 Січня 2015    джерело:     розділ: Кадр дня
"Велика Українська хода" фінішувала на Говерлі (фото)

 

11 січня Велика Українська хода фінішувала на горі Говерла.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила організаторка ходи Катерина Валевська, повідомляє кореспондент "Фіртки".

"Розпочалася хода 14 вересня з Майдану у Києві. Наша мета була вшанувати пам'ять загинувших героїв Майдану та АТО, пронести через усю Україну дух патріотизму, приєднати прапор єдності заради миру і перемоги України. Силовю думки, віри і молитви зупинити війну в Україні", - розповіла Валевська.

За час ходи було зібрано 99 прапорів, довжиною 150 метрів, активістка подолала 24 тис. км. і побувала в усіх регіонах України.

"З Києва я пішла на Білу Церкву, потім на Західну Україну, потім на Південь, на Північ. Потім повернулася у Київ. Після річниці Майдану відправилася на схід України, звідки пішла на Маріуполь і вирушила на Львів. Потім я пройшла Волинь, Закарпаття і дорога привела мене в Івано-Франківськ. Я не ставила ніяких планів - як мене вів Бог, так і йшла", - зазначила Валевська.

Після того, як хода завершилася, у планах організаторки видання книги і відкрити музею єдиної України. Цікаво, що як варіант для місця розташування музею пані Катерина розглядає саме Прикарпаття.

 

 

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.