18 Вересня 2014    джерело:     розділ: Кадр дня
В Івано-Франківську відкрили регіональне представництво "Європейської галицької асамблеї" (фото)

Сьогодні, 18 вересня, в Івано-Франківську розпочав свою роботу регіональний офіс ГО "Європейська галицька асамблея".

Для презентації ініціативи в обласний центр Прикарпаття прибув голова громадської організації, журналіст та публіцист Володимир Павлів.

За словами Володимира Павліва, організація ставить перед собою три головних завдання, серед яких - максимальне зміцнення органів місцевого самоврядування, розвиток відчуття галицької ідентичності та відродження життя територіальних громад.

В організації також переконані, що традиції місцевого самоврядування та організації територіальної громади в Галичині за європейськими зразками є чи не найдавнішими в Україні, а відтак вони зможуть стати прикладом для подальшого втілення на теренах держави. Мовляв, сьогодні, як ніколи раніше, є можливість для Галичини стати локомотивом євроінтеграції України, а для цього громади повинні об'єднатися і запропонувати центральній владі своє бачення

"Ми вирішили, що потрібно докласти максимум зусиль, щоб допомогти державі рухатися на Захід. Для цього потрібно пробудити людей. В кінцевому результаті ми хочемо досягнути того, щоб жодне рішення, яке впливає на людей, скажімо, в Галичині не приймалося ззовні без погодження людей, які тут мешкають. Для цього громади повинні стати свідомими і сильними, щоб поставити вимогу перед столицею. Це те, що є зараз, наприклад, у Польші", - стверджує Павлів.

ГО "Європейська галицька асамблея" почала своє існування три місяці тому. У серпні цього ркоу вже проведено декілька заходів, що мали вагомий резонанс серед громадськості.

 

 

 

 

 

 

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.