06 Серпня 2014    джерело:     розділ: Кадр дня
На Прикарпатті відзначили 5-річницю коронації чудотворної ікони Гошівської Матері Божої (фото)

У селі Гошів Долинського району відбулися урочистості з нагоди 5-ї річниці коронації чудотворної ікони Матері Божої.

З храму Преображення Господнього було перенесено до ротонди чудотворну ікону Гошівської Богородиці та корони на відпустову прощу.

З нагоди свята Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин урочисто зачитав Декрет про встановлення 5 серпня Днем вшанування чудотворної Гошівської ікони Божої Матері.

"Сьогодні відбувається дуже важлива подія для нашої області та країни загалом, оскільки в цей нелегкий час дуже важко поєднати бажання захистити Батьківщину та заповідь любові до ворогів своїх, - зазначив голова облдержадміністрації Андрій Троценко. - Як на мене, зараз дуже важливо зрозуміти, що саме Господь дає нам відповіді на всі питання. Необхідно дотримуватися найголовнішої заповіді «Люби Господа Бога свого всім серцем і своєю душею і думками своїми». Коли поєднаються щирість нашої молитви, намірів і дій, тоді прийде очікуваний мир, а це набагато важче зробити, ніж написати будь-яке послання або прохання.

Настоятель Гошівського монастиря отець Дам’ян розповів, що 5 серпня є символічною датою для ікони, що пов’язана з самим початком її історії в Гошівському монастирі.

77 років тому ікона була перенесена на Ясну гору. 5 серпня 1944 року сталося знаменне чудо Заступниці Богородиці. Під час фронту снаряд влучив у церкву, в якій знаходилось дуже багато людей, але не розірвався, а застряв в стіні, розколовши її. Також 5 серпня Апостольська Столиця надала Гошівському монастиреві декрет про оголошення його великою Базилікою і прилученням до великих Маріїних відпустових місць Католицької церкви в усьому світі.

Сьогодні Святіший отець передав свої благословення в письмовому вигляді для всіх прочан і духовенства з нагоди проголошення Свята Гошівської Богородиці, яке сьогодні стало історичною подією.

 

 

 

 

 

 

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.