16 Липня 2014    джерело:     розділ: Кадр дня
Найвідоміший нейрохірург Аргентини має прикарпатське коріння

Батьки майбутнього нейрохірурга на ім'я Педро Лилик переїхали з містечка Бурштин (Івано-Франківська область) до Аргентини у 30-х роках минулого століття.

Педро виріс та здобув медичну освіту в Буенос-Айресі, пройшов стажування у США, а потім заснував в Аргентині власну клініку, яка наразі є найуспішнішою на континеті.

Попри місце народження Педро Лилик вважає себе справжнім українцем: він володіє українською мовою, виховує дітей в українських традиціях, тривалий час керував танцювальним ансамблем "Просвіта", очолює одну з українських діаспор в Аргентині та планує відкрити у Буенос-Айресі українську школу.

Він розробив унікальні технології діагностики й методики лікування. Медичний 3D-апарат, який використовується в клініці під час операцій, один з двох, які взагалі існують у світі (комп’ютер видає зображення пацієнта з усіх боків на монітор, а також допомагає транслювати операцію на супутник, щоб інші лікарі з усього світу могли спостерігати та вчитися).

Серед його пацієнтів - найвідоміші люди Аргентини, її колишній президент, зокрема.

Про дослідження лікаря Лилика в галузі нейрохірургії пишуть провідні медичні журнали з обов’язковою ремаркою Педро Лилик – українець.

 

 

http://styknews.info/sites/default/files/basic-foto/2014/07/15/10441950_425894347552966_1798546558562403987_n.jpg

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.