07 Квітня 2014    джерело:     розділ: Кадр дня
В Івано-Франківську пройшла загальноміська Хресна Дорога (фото)

В Івано-Франківську відбулася щорічна загальноміська екуменічна Хресна дорога. В спільному молебні взяли участь духовенство Івано-Франківської Єпархії, семінаристи, християнсько-молодіжні спільноти, єпархіальні благодійні організації, представники місцевої влади, жителі та гості міста.

Учасники молитовного походу вирушили від Церкви Царя Христа до Архікатедрального Собору Святого Воскресіння. Представники громади почергово несли Хрест на 14 стаціях, перед кожною з яких молодь парафії читала вірші, а старші учасники супроводжували хід молитвою та піснями. На всіх стаціях відбувалася передача символічного Хреста від однієї групи до іншої. Кожна стація мала свою тематику проповідництва в світлі христових терпінь та страсної смерті нашого Спасителя, що подавалися через призму проблем сьогодення.

Помолилися івано-франківці також за спокій душ новітніх подвижників, борців за свободу України – бійців «Небесної сотні». Саме тому звичні розважання Хресної Дороги були укладені в такий спосіб, щоб влучно висвітлити події на Євромайдані та вшанувати всіх тих, що поклали там своє життя.

Зазначимо, що загальноміська Хресна дорога в Івано-Франківську традиційно відбувається напередодні Великодніх свят. В час Великого посту кожен намагається очиститися духовно. Чи не найкращими способами духовної віднови є проща, Хресна дорога, спільна молитва. Під час паломництва була можливість не лише роздумувати над Хресною смертю Ісуса Христа, а й приступити до Св. Тайни Сповіді.
 
 http://www.if.gov.ua/include/img/IMG_5144%20(1).JPG
 
 
 http://www.if.gov.ua/include/img/IMG_4939.JPG
 
 
http://www.if.gov.ua/include/img/IMG_5074.JPG
 
 
 
http://www.if.gov.ua/include/img/IMG_5103.JPG
 
 
  http://www.if.gov.ua/include/img/IMG_5122.JPG
 
 
 http://www.if.gov.ua/include/img/IMG_5146.JPG
 
 
 http://www.if.gov.ua/include/img/IMG_5035.JPG
 



Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.