10 Січня 2014    джерело:     розділ: Кадр дня
В Києві на Євромайдані Мальтійці з Івано-Франківська зварили і роздали 125 000 порцій (фото)

Сотні тисяч людей щодня беруть участь київському Євромайдані. Вони приїхали до столиці з різних куточків України, часто витративши останні гроші на дорогу. Люди ночують у наметах на Майдані, або ж у киян, які тисячами "розбирають" людей по своїх домівках.

Для багатьох з них єдиною можливістю загрітися, похарчуватися чи випити гарячого чаю є польові кухні на майдані.

Збереження віри і допомога потребуючим –  таким є гасло благодійної організації Мальтійська Служба Допомоги. Тому вже 2 грудня Мальтійці з Івано-Франківська встановили на Майдані свою польову кухню. Приготуванням їжі і її роздачею займається 20 волонтерів, які щодня працюють по 14 годин, видають при цьому, у найбільш насичені дні, по 3-4 тисячі порцій гарячих страв (овочева зупка, гречана каша з м'ясною підливою, юшка), та 3000-3500L чаю (це приблизно 12-15 тисяч порцій). 

«Працюючи на Майдані ми зустріли Новий рік, - розповідають волонтери. - І радісний празник Різдва Христового. На Новий рік пригощали мітингувальників традиційним салатом "Олів'є", якого виготовили аж 200 кг» Готуючись до Різдва духовно, не забули і за традиційні різдвяні страви: кутя, борщ з вушками, грибова юшка… Все для того, щоб люди на Майдані могли відчути дух цього свята, трохи домашнього тепла і затишку.

«У цей величний різдвяний час хочемо сердечно подякувати всім, хто допомагає нам, - підсумовують франківці. - Хто молиться за нас, хто забезпечує нас матеріально, технічно чи фінансово. Особлива подяка жителям Києва і області, які щодня приходять на кухню з допомогою, нашим волонтерам з усієї країни і з-за кордону. За "родинну" підтримку дякуємо всім мальтійцям, партнерам з України, Австрії, Німеччини, особливо єпархії Трір. Дякуємо нашим жертводавцям з Івано-Франківська, Чернівців, Львова та Києва, українським громадам у Чікаго та у Мюнхені».

 

http://www.blitz.if.ua/include/img/unnamed%20(23).jpg

 

http://www.blitz.if.ua/include/img/unnamed%20(24).jpg

 

http://www.blitz.if.ua/include/img/unnamed%20(25).jpg

 

http://www.blitz.if.ua/include/img/unnamed%20(26).jpg




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.