08 Січня 2014    джерело:     розділ: Кадр дня
Львівські музиканти зняли кліп про Євромайдан (відео)

Нове відео на неформальний хіп-хоп гімн українського Євромайдану презентували столичним мітингувальникам.

Кліп на пісню «Час дати відсіч!» молодого українського гурту «Хочу ЩЕ!» вже в першу добу після його публікації на YouTube, набрав майже 30 000 переглядів. Про це VIDIA розповіли у прес-службі гурту.

Кліп об’єднав найважливіші моменти української Єврореволюції: «марш мільйонів», барикади на головній площі країни, напружене протистояння з «Беркутом».  У львівському гурті «Хочу ЩЕ!» переконані: музиканти повинні сказати своє слово на підтримку демократичних прагнень українського народу, адже «Євромайдан – це революція цінностей, а не політичне формування, і залишатися осторонь митці не мають права».

Матеріал для нового відео знімали понад місяць часу. Режисер Теодор Нещадим відзначив, що кадри аерозйомки Євромайдану з аудиторією близько мільйона осіб у відео включили спеціально для російського телеведучого Дмитра Кисельова, в якого часто виникають проблеми з підрахунком кількості українських мітингувальників.

«Хочу ЩЕ!» написали пісню «Час дати відсіч!» ще рік тому, але події Євромайдану надали їй нового змісту. У новому кліпі львівських музикантів багато символіки: національні прапори, калина, революційні бочки з вогнем. І, звісно, не обійшлося без «йолки» – головного атрибуту цьогорічних зимових свят українців.

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.