28 Жовтня 2013    джерело:     розділ: Кадр дня
В Івано-Франківську продають «Каву на шпацер» (фото)

Вже другий день в центрі Івано-Франківська, по вул. Незалежності працює симпатична велокав’ярня львівської мережі «Кава на шпацер».

«Сподіваюся, франківці знають, що таке шпацер. Але у Львові  нас про це найчастіше запитують, - розповідає засновник мережі Юрко Чопик, якого у Львові також добре знають як гітариста гурту «Мертвий півень» і співзасновника «Видавництва Старого Лева». - Шпацер – це прогулянка. Це слово походить з німецької, але воно міцно прижилося у міському львівському сленгу. Кава на шпацер - кава до прогулянки».

Засновники мережі ідею створення велокав’ярень запозичили у європейських країн. «В мене було бажання започаткувати якийсь бізнес, який би потребував невеликих початкових капіталовкладень і міг дати швидкий економічний ефект», - каже Юрко.

Він зазначив, що подібні велосипеди винайшли голландці і понад 100 років використовували їх для перевезення вантажу. «Велокав’ярня через свій чудернацький вигляд, як правило, викликає позитивні емоції в людей. Всі хочуть підійти, роздивитися, а тоді з хорошим настроєм люди замовляють каву», - каже власник «Кави на шпацер», пише ГК.

До речі, у цьогорічному конкурсі «На каву до Львова» «Кава на шпацер» здобула першість в номінації «Відкриття року».

 




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.