16 Липня 2013    джерело:     розділ: Кадр дня
На прощі у Зарваниці відкрили пам'ятник Папі Івану-Павлу ІІ

http://ua.comments.ua/img/20110114145055.jpgЗарваниця, де за переказами у ХІІІ столітті віруючим являлася Божа Мати - одна з найбільш відвідуваних святинь греко-католиків. Щороку тут бувають тисячі прочан. Традиційна липнева проща зібрала близько ста тисяч вірян.

Зарваниця на Тернопільщині - духовний центр вірян греко-католицької церкви. Щороку в середині липня сюди пішки сходяться люди з різних куточків України.

"Ще прощі йдуть, йдуть з Хмельницька з понеділка, - розповів отець Іван Шварчовський. - Вони йдуть цілу дорогу п’ятий день. Також з Коломиї йдуть, з Івано-Франківська, з Львівщини приїжджають".

Люди долають таку відстань, аби попросити Божого благословення. Стражденні звертаються з проханням про зцілення.

Серед прочан чимало гостей із закордону. Жанна Білявська 15 років мешкає в Німеччині. Але помолитися про духовне і фізичне здоров’я приїжджає до Зарваниці.

"Перш за все я прошу для мої сім’ї здоров’я, миру. В мене велика сім’я і тут на Україні, і в Німеччині. Троє дітей. Прошу миру для України, благословення. Так, я є в душі всеодно українка, хоча й маю німецький паспорт", пише ТВІ.

Цього року в Зарваниці відкрили пам’ятник Папі Івану-Павлу ІІ. На стелі під постаттю Папи зафіксовано момент, коли він молиться перед іконою Зарваницької Божої Матері в Києві 2001-го року.

За приблизними підрахунками цьогорічну прощу за два дні відвідали понад 86 тисяч паломників.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.