17 Квітня 2013    джерело:     розділ: Кадр дня
В Івано-Франківську відкрили виставку плащаниць (фото)

Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин в присутності Єпископа Коломийсько-Чернівецького Миколая Сімкайла благословив відкриття виставки старовинних плащаниць: "...це духовне мистецтво відображає віру наших батьків, яку ми зберегли і примножуємо і передаємо наступним поколінням…" - зазанчив Митрополит.

 


 

 

 

Колекції плащаниць Архікатедрального Собору Святого Воскресіння налічує близько сотні експонатів XIX-XX ст., але через не велике приміщення для показу в Краєзнавчому музеї виставлено 42 експонати, які відображують глядачу всю самобутність і духовну культуру нашого народу – зазначив митр. прот. Юрій Новіцький – настоятель Архікатедрального собору.

Єпископ Миколай подякував отцю настоятелю за добре діло, яке він гідно продовжує зберігаючи історично-церковні пам’ятки, як відображення молитовної історії наших дідів та прадідів.

 


 

Виставками триватиме від 16 квітня – 08 травня і діє за сприяння Івано-Франківської обл. ради, Івано-Франківської ОДА, управління культури, національностей та релігій, Івано-Франківський краєзнавчий музей.




Використання матеріалів лише за умови посилання на ifPortal.net та узгодження з редакцією.